Viscon fusjonerer med Abacus IT i løpet av 2016

- Endringene i eierstruktur og fusjonen vil åpne mange nye muligheter for oss, sier Marita Langhol. - Resultatet av dette er at vi blir en enda større partner av Visma Software. Vi får en allerede godt etablert og erfaren utviklingsavdeling, samt at vi styrker rådgivningssiden med bredere og dypere kompetanse rundt våre produkter, tjenester og fagområder. Vi vil gå fra 8-28 ansatte, vårt hovedkontor kommer til å ligge i Son, menvi antar at den største veksten fremover vil være i Hordaland, sier hun.

- Det skjer mye i bedriftsmarkedet for tiden. Mange selskaper må redusere kostnadsnivået, og ønsker å bytte ut tunge, dyre ERP-systemer med rimeligere og mer standardiserte løsninger. Vi opplever gode dager selv i turbulente tider, så endringer i markedet fører til vekst både i morgang og medgang, sier hun og fortsetter: - I medgangstider vokser mange mindre bedrifter og det dukker opp behov for mer kompletter ERP-systemer, mulighet for kundeoppfølging (CRM), og forbedrede systemer innenfor HRM. I motgangstider ønsker mange av de større selskapene å rimeligere løsninger innenfor de tre nevnte fagområder.

Et av de siste prosjektene som avdelingen i Son avslutter i disse dager er integrasjon mellom Dataloy (shippingsystem) og Visma Business. Denne integrasjonen fører til at en av våre mindre kunder sparer 1,5 årsverk på tidligere utførte manuelle rutiner mellom shippingsystemet og sitt tidligere ERP-system. For denne kunden vil dette føre til enorme kostnadsbesparelser, sier hun fornøyd.

Maria understreker at det fortsatt vil være høyt prioritert å være medlem i Nordic Arena og ivareta businessen og de relasjonene og resultatene som de har oppnådd gjennom nettverket.