Vellykket julelunsj på Bølgen&Moi

Vi ble ønsket velkommen av Trond Moi og Odd-Magnus Solbue i Bølgen&Moi's majestetiske lokaler i gamle Bergen Kredittbank. Mesteren selv laget maten for oss, og det ble en ekslusiv og spennende smak på hans kokkekunst.

Kokke-kurs og smaksprøver

Spennende var det også å være med på kokkekurset der vi på en humoristisk og lekende måte ble introdusert for både pinnekjøtt boller og djevel-egg. Mye lærdom og gode tips å ta med seg videre. Smaksprøvene ga vann i munnen og var sammen med Moi's friske bringebær-punsj en perfekt apetittvekker før hovedretten. Heretter kan vi nå altså også imponere venner og familie på kjøkkenet hjemme: Oppskriftene finner dere til slutt i artikkelen!

Hva skjer med oljeprisen - og hvordan påvirker det regionen?

Etter hovedretten fikk vi et interessant og meget dagsaktuelt foredrag av Remy Atle Bilsback, kundemegler på valuta og renter i Sparebanken Vest. Tema var "Hva skjer med oljeprisen, og hvordan påvirker dette regionen"?

Dette var et tema som vakte både interesse og engasjement blandt medlemmene. De fleste, uansett bransje, kan relatere emnet og oljepris-situsjonen til egen virksomhet og dermed fikk vi en lærerik og kunnskapsrik innføring i hvordan finne verktøy som kan hjelpe bedrifter med å takle fremtidig risiko ved rente og valutakurs endringer.

Roar Brekke fikk frem latteren

Stand Up-komiker Roar Brekke, som har hatt flere helaftense humorshow og er blant byens mest brukte både som komiker og konferansier, kom og løste opp i lattermusklene under desserten. Han ga oss smakebiter på sitt nye show som skal settes opp i Bergen til høsten. Vi vil presentere showet med pakkepriser for bedrifter når programmet er klart.

OPPSKRIFTER FRA TROND MOI:

Pinnekjøtt boller (Ingridienser til 20 stk boller)

500 gr renset hakket pinnekjøtt + 400 gr kjøttdeig

2 egg

4 fedd finhakket hvitløk

1 bt hakket koriander

1 dl revet hakket koriander

1 ss hakket chili

Fremgangsmåte: Bland alt godt sammen og form 20 små boller. Stek disse i smør i 1-2 minutter på hver side og de er klar til å nytes.

Djevel-egg (6 porsjoner)

Den perfekte snacksen når du er øltørst. Djevelsk gode og brennende hete!

6 egg

6 ts dijonsennep

6 ts smør

1/2 liten finhakket rødløk

2 ss finhakket gressløk

salt og nykvernet, svart pepper og tabasco

6 halvlitere øl

Fremgangsmåte: Hardkok eggene, og del dem i to. Ta ut eggeplommene. Ha eggeplomme, sennep, smør, finhakket rødløk og gressløk i en bolle og rør godt sammen. Smak til med salt og pepper. Fyll eggehvitehalvdelene 1/3 dels fulle med tabasco. Ja, hver av dem......! Fyll på med eggeplommemassen.

Her er det bare å ta på seg forklet og prøve seg frem hjemme. Resultatet vil garantert imponere venner og familie! Med disse to kulinariske snacks- variantene ønsker vi alle en fin førjulstid.