Scandic satser stort i Hordaland

Med flere totalrenoveringer av sine hoteller i Bergen og bygging av nytt hotell på Voss, er det spennende tider for Scandic Hotels kjeden på Vestlandet.

Tekst: Janne Rosenberg, Cox kommunikasjonsbyrå 
Foto: Trude Brun Wilhelmsen, TBW Foto  

Scandic har åtte hoteller i Bergen og er dermed den største aktøren for hotellvirksomhet i byen mellom de syv fjell. 

– Det er 6237 hotellrom tilgjengelig i Bergen per dag, og Scandic har en dekning på 33 prosent. Det er en økning på 25 prosent siden i fjor, noe vi er svært fornøyd med, sier Geir Anker Olsen, direktør for Scandic Bergen City.

Bergens storstue
Hotel Norge by Scandic åpnet i sommer etter en omfattende totalrenovering. Siden 1885 har Hotel Norge vært et ikon og ett av Bergens mest prominente hoteller. 

– Det er mer enn 600 millioner kroner som er investert i hotellet for å gi det et moderne og nordisk uttrykk. Vi har også utvidet hotellet med en ny etasje. Hotel Norge har nå 415 rom, noe som gjør det til det største hotellet i Bergen, sier Anker Olsen. Den nye etasjen har 17 suiter med egen, privat terrasse og spektakulær utsikt over byen.

– Hotel Norge er uten tvil Bergens storstue slik den alltid har vært. Mat -og drikketilbudet er også betydelig og verd et besøk, sier han.  

Unike lokaler for kongress og event
For ett år siden startet også en renovering av Scandic Bergen City, og per i dag er man ferdig med ett av totalt tre bygg. Så langt er 83 rom renovert. Kongress- og bankettsalen er også totalrenovert, noe som øker kapasiteten til hele 700 og byr på det nyeste innen teknisk utrustning og møtefasiliteter. 

– Dette gjør Scandic Bergen City til ett av Bergen sentrums største, og kanskje mest spennende arena for kongresser og eventer. For hotellet er det ikke uvanlig å ha 1500 mennesker på konferanselunsj.  Vi samarbeider også med Bergen kino, noe som gir oss en unik og stor kapasitet på kurs- og konferanselokaler, sier Anker Olsen.  

Satser på langtidsopphold
Også på Scandic Bergen Airport, som nå har skiftet navn til Scandic Kokstad, har det blitt gjennomført store forandringer. 

– Her har det blitt gjennomført en total ombygging og renovering, så dette fremstår som et helt nytt hotell. Her spisser vi oss blant annet innenfor nisjen langtidsopphold, og har en egen etasje med 32 rom med fasiliteter som stor og god seng, 55 tommers TV, kjøleskap, mikrobølgeovn og gode oppbevaringsmuligheter, sier han. I samme etasje har man også vaskerom, kafferom og egen uteplass på taket. Hotellet har også et nytt treningssenter og et «Fun & Play» område med shuffleboard, biljard og storskjerm og bar. Dette kan også bestilles av bedrifter utenifra. På Kokstad satser de også på familier med 42 nye familierom. 

– Med nærhet til bybanen, fri parkering og mange aktiviteter på Kokstad er dette et perfekt sted for å bo med familien.

Hotell på Voss like ved gondolen
I tillegg til renoveringer, bygges det et nytt Scandic hotell på Voss, et samarbeid mellom Bane NOR Eiendom og Odfjell Eiendom. Konferansehotellet, som skal stå klart i 2020, blir på 12 000 kvadratmeter, får 216 rom og moderne konferansefasiliteter med plass til 350 personer. I restauranten kan 450 gjester spise og drikke godt mens de nyter den fantastiske utsikten over Vangsvatnet og fjellene som omkranser Voss. Det nye Scandic hotellet blir en viktig del av knutepunktet rundt Voss stasjon som for tiden gjennomgår en omfattende utvikling. Ny togterminal stod ferdig i fjor høst, byggingen av gondolterminal er godt i gang, ny bussterminal skal etableres og veien skal rustes opp. 

– Hotellet vil få en unik beliggenhet i forhold til den nye gondolen. Fra hotellet kan du gå tørrskodd inn i gondolen som tar deg opp på fjellet. Det blir et flott hotell og det er et spennende prosjekt. Voss som destinasjon og marked er veldig interessant med mange aktiviteter året rundt, sier han.

Aktive medlemmer i Nordic Arena
For hotellene i Scandic-kjeden er nettverksbygging viktig, og Scandic Bergen City var faktisk det første medlemmet som ble med i Nordic Arena Bergen. 

– Vi så absolutt verdien av å være med i et slikt nettverk. Det var greit å ha et hotell med, for da hadde man møtelokaler tilgjengelig, så i begynnelsen ble alle møter holdt her, sier han, og legger til at i Bergen er Scandic kun med i Nordic Arena. 

– Her har vi valgt å prioritere dette nettverket, og gått «all in».

Anker Olsen forteller videre at det er høyt prioritert blant ledelsen i Scandic å være aktivt i nettverket og skape disse relasjonene. 

– Vi har hatt mye business og aktiviteter med samarbeidspartnerne i Nordic Arena, og underliggende samarbeidspartnere som ikke er i nettverket, for det er jo slik det fungerer. Vi er veldig tilfreds med Nordic Arena, og er heldige som har et produkt som alle trenger. Alle har jo behov for møtelokaler og fasiliteter for julebord og jobbsamlinger, sier Geir Anker Olsen.