Nokas og Fjord Line sponser Sykkel-VM

Nordic Arena medlemmene Nokas og Fjord Line har signert som offisiell sponsor av årets største folkefest i Bergen – Sykkel-VM i september.  

For andre gang i historien er Norge vertskap for sykkel-VM, og denne gang er det Bergen 2017 som er organisasjonen som er ansvarlig for planlegging og gjennomføring.

– I lang tid er det flere i Nokas som har jobbet i kulissene opp mot sentrale aktører, og nå kan vi endelig slå fast at Nokas blir sikkerhetsleverandøren til Sykkel-VM i Bergen til høsten, sier en fornøyd avdelingsleder i Vakt Bergen, Geir Svanberg. – I avtalen ligger det stor fleksibilitet hvor vi blant annet har vært opptatt av å kunne forflytte ressurser raskt og effektivt underveis.


Sikkerhet i høysetet
Totalt sett antas det at Nokas skal levere et stort antall timer med vakthold. I tillegg skal Nokas levere teknisk sikkerhet, herunder kamerasystemer som skal overvåke Festplassen i Bergen.  – Nå får vi virkelig muligheten til å sette Nokas på kartet i Bergen. Underveis vil det også dukke opp muligheter til å kunne levere andre tjenester, og ikke minst muligheter til å inngå strategiske avtaler med andre samarbeidspartnere som vi kan dra nytte av etter at VM er over. Vi blir virkelig en prioritert leverandør av sikkerhet i Bergen både før, under og etter VM. Målet vårt er også å dra nytte av avtalen internt med felles sykkeltrening og deltakelse i folkerittet, sier han.

Sykkel-VM går av stabelen i tidsrommet 16. september- 24.september. Totalt er det ventet opp mot 500.000 besøkende i Bergen disse dagene, og sikkerheten spøker man ikke med.

– Vi skal sørge for at dette blir et godt og trygt arrangement for alle involverte, og ikke minst for publikum som skal stå i gatene og heie frem sine ryttere. Alle sikkerhetsaspekter er ikke avklart ennå. Her er spiller vi på lag med politiet og deres løpende vurderinger frem mot VM, avslutter Geir Svanberg. Nokas sitter også i samvirkesenteret, som skal betjenes alle dager under arrangementet og som har som hovedoppgave og koordinere alle oppgaver og være i beredskap dersom behovet for akutt innsats gjør seg gjeldende.

Mini danskebåten i Vågen med byens beste uteservering
Også Fjord Line har blitt offisiell sponsor av Sykkel-VM, og de synes at det er en stor glede å få være en del av årets største folkefest. – Sykkel-VM er et av de største idrettsarrangementene i verden. Når VM i tillegg kommer til Bergen, som er en av viktige anløpshavner, ønsker vi selvsagt å bidra, sier salgsdirektør Kristian Valaker i Fjord Line.

Salgsdirektør, Kristian Valaker i Fjord Line og sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen
Foto: sykkelekspressen.no

Han er fornøyd med å ha inngått en sponsoravtale med arrangørene av det gigantiske arrangementet. Den innebærer blant annet at Fjord Lines egen verdensrekordinnehaver, HSC Fjord Cat, kommer til byen. Katamaranen med verdens raskeste hurtigseilas mellom USA og Storbritannia på samvittigheten, vil forflytte seg fra Kristiansand til Bergen og fortøyes ved Festningskaien i Vågen under VM-dagene.

 – Vi vil gjøre båten om til et event-lokale med storskjermer som vi kan følge løpene på, og vi kjører inn liveband hentet fra de store søsterskipene. Både private- og firmakunder kan reservere plass om bord og vi tar imot grupper i alle størrelser, fra 10 til 500 personer, sier Valaker. Hele helikopterdekket skal gjøre om til en stor uteplass på hele 250 kvadratmeter, med fantastisk utsikt over Vågen og løypen. – Det blir nydelige danske smørbrød og røde pølser på menyen. Vi har også noen gode danske drikkevarer på tankene, smiler Valaker.                                                             

NB: Våre Nordic venner er de første til å få denne info så vær rask om dere ønsker plass om bord.

– Vi har vært i gode samtaler med Bergen 2017 hele veien. Fjord Line ønsker å bidra til at Sykkel-VM oppnår sin visjon om å være spektakulære, inspirerende og populære. Vi har mange spennende ideer og tanker, rundt aktiviteter på søsterskipene MS Bergensfjord og MS Stavangerfjord i tiden frem mot VM. HSC Fjord Cat vil ligge i et område syklistene skal passere 60 ganger i løpet av VM. Her må man bare følge med, sier Valaker.

Fjord Lines egne salgskontorer i Danmark, Tyskland og Nederland merker allerede stor interesse for sykkel-VM. På toppen kommer de mange sykkelturistene som ukentlig reiser fra Norge til Danmark i løpet av sommerhalvåret. – Under sykkel-VM vil vi bevege mange tusen sykkelinteresserte til Bergen. De har uten tvil valgt den vakreste måten å reise til byen vår på. Det er vi veldig takknemlige for, sier Valaker.