Marco Elsafadi inn for sykemeldt Ingebrigt Steen Jensen

Ingebrigt Steen Jensen har meldt forfall til torsdagens nettverkstreff med NordicArenaBergen. Inn kommer relasjonshøvdingen Marco Elsafadi!

Marco Elsafadi (f.1976) er palestinsk flykning og kom til Norge med familie i 1987. Han er basketballspiller på toppnivå og har representert det norske landslaget i 12 år.

I 1993 begynte han sitt engasjement for barn og unge og i 2002 stiftet han organisasjonen New Page som fram til 2011 jobbet med vanskeligstilt ungdom, rusproblematikk, skoleskulk, fritidsproblemer og vold.

I løpet av tre år ekspanderte organisasjonen til 60 ansatte og ble dermed en meget viktig støttespiller for barnevernet i Oslo, Bergen og Stavanger.

Marco er opptatt av kraften som oppstår i relasjonen mellom mennesker – på godt og vondt. Livet handler om samarbeid. Mennesker bygger hverandre og bryter hverandre ned daglig. Er vi bevisst vårt ansvar i samspill med våre medmennesker?

«Hvis verdien av deg selv kun er knyttet til prestasjon, blir det vanskelig å feile.»

«Motivasjon er en kombinasjon av bevissthet og vilje.»

Det er lett å tenke at ansvar ligger hos ledere, lærere og foreldre. Men ansvar for trivsel ligger også hos medarbeidere på jobb og elever på skolen. Vi har det godt, dersom vi føler oss nyttige og viktige i et fellesskap.

Sommeren 2009 ble Marco rammet av en alvorlig nervesykdom som lammet ham fra brystet og ned. Etter et seks måneders opphold på sykehuset kom han seg opp av rullestolen og trente seg opp til å fullføre Berlin Maraton høsten 2010.
Våren 2012 ble han seriemester og norgesmester med basketballaget Frøya.

Marco har mottatt en rekke priser for sitt mot og engasjement. På idrettsgallaen i 2006 ble Marco kåret til «Årets forbilde». Med sine 150 foredrag årlig er han en av landets mest etterspurte foredragsholdere.