Fra minus til millionoverskudd

I løpet av 4,5 år har Sølvi Rolland gjennomført tidenes snuoperasjon på Ole Bull Huset. 6 millioner i minus har blitt til 5,8 millioner i pluss. Nå ser teatersjefen lyst på fremtiden og satser alt på å gjøre Ole Bull Huset til et komplett kulturhus.

Tekst: Janne Rosenberg, Cox
Foto: Trude Brun Wilhelmsen, TBW Foto

I 2005 startet Rolland Ole Bull Scene, og for 4,5 år siden overtok hun hele huset som rommer Bocca Restaurant, diverse scener, nattklubb og bar. Det skulle vise seg å være mer utfordrende enn først antatt. 

– Vi hadde lenge ønsket å tilby de besøkende en fullstendig pakke med show, mat og drikke. Vi bygget en klubbscene i kjelleren og jeg overtok ansvaret for 60 ansatte. Det tok lenger tid å få alt til å henge sammen enn jeg hadde forutsett. Vi hadde en plan, men vi hadde tøffe utfordringer og det falt mange skjeletter ut av skapet som vi ikke visste om på forhånd, sier Rolland.  

Blod, svette og tårer
I løpet av de første to årene hadde de et underskudd på totalt 6,3 millioner kroner.
– Når du må slukke branner hele tiden, er det vanskelig å få et pusterom hvor en kan tenke langsiktig. Vi satte en plan for hvordan vi skulle jobbe fremover, omorganiserte og sparte der vi kunne. Med de grepene klarte vi i 2016 å levere et resultat på 12 prosent driftsmargin som ga seks millioner i overskudd. Men det har kostet blod, svette og fryktelig mange tårer, understreker hun. For å gjennomføre en slik snuoperasjon er et godt team alfa og omega i følge Rolland. 
– Jeg har knyttet til meg folk som er gode på det jeg ikke er god på, og det må man gjøre dersom man skal lykkes. Det har vært beintøffe tak, men desto gøyere er det for hele organisasjonen å se at alt det harde arbeidet som alle har vært med på og trodd på har gitt resultater, sier hun.

Storm Kjøkken 
Nå ser den erfarne teatersjefen framover, og det er mye spennende som skjer på Ole Bull Huset. I fjor høst åpnet Storm Bar, og i august åpner Storm Kjøkken i det som nå er Bocca Restaurant.
– Her blir det full oppussing i løpet av sommeren, så publikum kan glede seg til nyåpning til høsten. Vi føler at Bocca sin tid er forbi. Vi går nå fra å være et utested til et fullverdig underholdningshus, og dette skal du føle når du beveger deg i huset med alt fra kunst fra Oddvar Torheim på veggene til lydkulisser på toalettet, sier Rolland. Navnet på den nye baren og restauranten har Rolland hentet fra Ole Bulls far, Johan Storm Bull, som i sin tid jobbet som apoteker på Svaneapoteket.
– Vi ønsker å ta historien tilbake til Ole Bull Huset, og Storm sin bakgrunn vil sette sitt preg på den nye restauranten. Vi kommer blant annet til å brygge vårt eget øl, og vi lager resepter i stedet for menyer, sier hun.

Rigget for fremtiden
Med flere ben å stå på ser Rolland lyst på fremtiden til Ole Bull Huset.
– Når man har vært igjennom en slik prosess som vi har vært, blir man bevisst på valgene man tar. Underholdning er ferskvare, og en må hele tiden fornye seg. Det som gjør oss attraktive på markedet er at vi kan tilby alt under ett tak. Hos oss kan du arrangere konferanser, event, se på show, ta en drink eller spise en god middag. Første halvår i 2017 viser gode tall, og vi føler oss rigget for fremtiden, sier Rolland fornøyd.

– Business på en positiv måte
Ole Bull Huset har lenge vært med i Nordic Arena nettverket, og i følge Sølvi Rolland har dette ført til business og gode opplevelser.
– I Nordic Arena nettverket vil alle hverandre vel, og man gjør business til business på en positiv måte. Vi har benyttet oss av mange av aktørene i nettverket som Scandic Hotels, Expoline, Keyteq, NorEngros K. J Brusdal AS, Kelly Services, TBW Foto, X-Partner og Securitas for å nevne noen. Så det er absolutt verd å være med i nettverket, sier hun.