Voss Resort

Om lag 1 time og 20 min frå Bergen sentrum er ein i Vestlandets største skibygd og Voss Resort sitt fantastiske skianlegg. Her er det aktiviteter heile året i umiddelbar nærheit både for store og små. Området passar perfekt for dei som vil ut og nyte naturen året rundt. Rett utanfor døra vil du ha eit av Norges beste skianlegg, og med Ekspressheisen kjem ein frå 300 til 860 m.o.h på 5 minutt. Her kan ein boltre seg i 40 km preparerte alpinløyper i ulike vanskelighetsgrader, i tillegg til 3 barnetrekk. Ein har også fantastiske off-piste muligheter, samt en stor terrengpark. Forholdene er perfekt tilrettelagt for skileik for dei minste og utfordringar for dei mer kvalifiserte.  Langrennsløypene er lett tilgjengelig og strekker seg 18 km med preparerte spor for både klassisk skigåing og for skøyting. Voss Resort Bavallstunet leiger ut moderne hytter og leiligheter heile året, med skianlegget som næraste nabo. Skianlegget, hyttene og leilighetene ligg flott til med utsikt over deler av Vossavassdraga og Vossafjella, og med korte avstandar til det meste. Voss Resort er eit perfekt utgangspunkt for eit mangfald av aktivitetar. Her har heile familien fjellet og naturen som spanande leikeområde rett utanfor døra!

Ny Hangursbane vert klar sommaren 2019

Den nye banen sin nedre stasjon vert i det nye knutepunktet på Voss Jernbanestasjon, Voss Stasjon. Øvre stasjon, med restaurantkapasitet til 450 personer, vert på Hangurstoppen (820 moh) like ved der som Ekspressheisen kjem opp frå Bavallen. Byggestart på nedre stasjon er januar 2018 og ferdigstilling med åpning av banen er planlagt sommaren 2019. Total kostnadsramme for prosjektet er ca kr 300 millioner. 

Banen vil få stor betyding for vidare utvikling av Voss Resort, men ikkje minst for den øvrige reiseliv og næringsutvikling på Voss og i regionen generelt


Andre kontaktpersoner