AS Lokalavisene

AS Lokalavisene eier fire lokale mediehus i og rundt Bergen: Vestnytt AS, Forlaget Strilen AS, Bygdanytt AS og Askøyværingen AS. Avisene hadde i 2016 et samlet opplag på 17 200, og vi har ca 350 000 ukentlige visninger på nett. Vi kan også nå skryte av over 3000 digitale abonnementer. I 2016 endte vi på en omsetning i overkant på MNOK 60. Avisene eies av Schibsted konsernet som også eier blant annet Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Fædrelandsvennen og Aftenposten.

 Våre lokalaviser dekker et stort geografisk område i og utenfor Bergen og når mange lesere. Med Bygdanytt i Øst som lokalavis for Arna bydel i Bergen og Osterøy kommune, til Strilen i Nord med dekning av hele 8 kommuner i Nord Hordaland. I Vest har vi Vestnytt som er lokalavis for Fjell, Sund og Øygarden, og Askøyværingen som lokalavis for Askøy. Vi har også et tett samarbeid med Midtsiden, som er en nettbasert lokalavis for Os. Med annonser i våre lokalaviser vil du nå ut til et stort publikum i utkanten av Bergen.
 
I tunge tider i mediebransjen har vi flere ganger vist at vi greier å fokusere på jobben med å levere god journalistikk og god annonseplasseringer for våre kunder. Vi kan blant annet vise til flere utmerkelser som vi har mottatt for vår lokaljournalistikk. På bilde ser vi Askøyværingen som mottar prisen for årets digitalsatsning på landsmøtet til Landslaget for lokalaviser i 2016.


Samme avis har også vunnet pris på Nordiske mediedager for Årets Forside og senest i mars beviste de nok en gang at en liten avis, med få ressurser kan levere stor journalistikk når de vant for årets lokale sak under Gullparaplyen 2017.
 
På markedssiden kan vi blant annet vise til vår lokalavis Vestnytt som i 2015 leverte tett oppunder 20 % driftsmargin, og dette samtidig som både våre eiere og mange andre i mediebransjen har svært tunge tider.

 http://journalisten.no/2016/02/rekordresultat-for-bts-datteravis---og-et-uventet-tilskudd-paa-438.000-fra-staten

Terje Olsen er ansvarlig redaktør og daglig leder i AS Lokalavisene, mens Silje Kopperstad er Markedssjef. Vi sitter i Krinkelkroken 1 (BT), men gleder oss til å flytte inn i Media City Bergen til høsten.


Andre kontaktpersoner