Bergen Filharmoniske Orkester

Bergen Filharmoniske Orkester

Bergen Filharmoniske Orkester har status som nasjonalorkester og kan som et av verdens eldste orkestre føre sin historie helt tilbake til 1765. Edvard Grieg var nær knyttet til orkesteret, og var i årene 1880-82 orkesterets kunstneriske leder. Orkesteret teller i dag 101 full tids musikere og kunne i 2015 feire sitt 250-årsjubileum.

Edward Gardner tok over som sjefdirigent i oktober 2015. Gardner var tidligere musikksjef ved English National Opera og overtok som sjefdirigent etter Andrew Litton som nå har tittelen æresdirigent. Orkesteret nyter høy internasjonal anerkjennelse takket være turneer, innspillinger og bestillingsverk.

I løpet av de siste sesongene har orkesteret spilt i Concertgebouw, Amsterdam, BBC Proms i Royal Albert Hall, Wiener Musikverein og Konzerthaus, Carnegie Hall, New York samt Philharmonie og Konzerthaus Berlin. I jubileumsåret 2015 besøkte orkesteret Concertgebouw, BBC Proms og turnerte i Tyskland, Sverige og Irland. I 2016 ga orkesteret fire konserter i Tyskland, i Berlin, Bremen, Braunschweig og München, til flotte kritikker. I januar 2017 dro orkesteret på turné til England og Nederland med konserter i Saffron-Walden, Sheffield, Birmingham, Basingstoke og London.

Det holdes holdes ukentlige konserter i sesongen, som går fra september—mai. Hovedscenen er i Grieghallen, og vi holder også noen konserter i Universitetsaulaen.

I tillegg til egne konserter, samarbeider vi med Bergen nasjonale opera og setter opp ca 3 operaer per år, samt samarbeid med Festspillene.

For bedrifter/ arrangement:

Vi skreddersyr opplegg for deg og din bedrift; vi tilrettelegger med lokale, mat/ drikke og konserter. Egne gruppepriser.

Vil du høre eksempler på hva vi spiller? Klikk deg inn for å høre flere av våre konserter «live». Vi streamer flere av våre oppsetninger.

http://www.bergenphilive.no/ 

Følg oss på sosiale medier for kontinuerlig oppdatert informasjon om våre konserter og andre aktuelle saker.

Blir du konsertabonnement, får du svært gode rabattordninger.

Mer info om konserter, billetter og abonnement på www.harmonien.no