Nettverkstreff

Vi starter nettverksåret med en spennende samling med interessant og inspirerende faglig innhold. I tillegg blir det som alltid god tid til både mat og gode samtaler, delinger og kanskje business.


Klyngesatsning. Hvorfor er klynger så viktig?

Er samarbeid den nye konkurransekraften? ”Klyngesatsing gir økt verdiskaping. Det er tallenes klare tale for de klyngene vi har analysert”, sier Erik W. Jakobsen i Menon Business Economics.

Dette og mer til skal vi få greie på når vi får besøk av Atle Sivertsen, Daglig leder i Fintech Innovation, en klynge fra Bergen som på kort tid har oppnådd nasjonal status.

Vi får også besøk av Proptech Innovation; en ny klynge innen eiendom og teknologi.
Proptech Innovation er et samarbeid mellom aktører som er opptatt av innovasjon i måten vi kjøper, leier, selger, designer, bygger og administrerer bolig- og næringseiendom.

- Samarbeid mellom aktører i bransjen, og kanskje vel så mye samarbeid på tvers av bransjer er avgjørende for at vi kan få med oss de beste tjenester og de beste teknologier - til beste for våre kunder og dermed til beste for langsiktig og bærekraftig verdiskaping, sier Anders Brekke fra BOB, en av initiativtakerne til etableringen av klyngen.

Nordic Arena Bergen er medlem i PropTech, og vi får her en spennende gjennomgang av satsningen.


Foredrag fra super-gründeren Malin Arntsen

Vi har sett henne på NRK serien "De ustoppelige", en norsk dokumentarserie. Uten dem ville verden stått stille. De har mange jern i ilden, er fantasifulle og ukonvensjonelle. De stormer frem - og skaper framtid for folk og samfunn.

Malin er født i 1972 og er oppvokst på en liten øy på Helgeland med under 200 innbygere og 2 km vei. På skolen slet hun med dysleksi og hadde ikke noe særlig gode karakterer. Men det har ikke hindret henne til å nå sine mål. Med en enorm vilje og tro, har hun realisert prosjekt etter prosjekt uten å ha de samfunnsmesige forutsetninger på sin side.

Hennes evne til å gjøre gull av gråstein har forbauset mange over det ganske land. I dag er hun en anerkjent foredragsholder som reiser rundt i hele landet og skaper begeistring og initiativ hos bedrifter og kommuner.

Hun forvandlet en til nedfalls klokker-gård til en perle av en restaurant og overnattingssted. Hun sparket liv i et lokalsamfunn i forfall og skapte aktivitet og optimisme rundt seg. 

Malins dysleksi gjør at hun bruker bilder og fortelling for å formidle sitt budskap isteden for plansjer og grafer. Hennes evne til å formidle sitt budskap ved bruk av humor og eksempler, gjør at alle kjenner seg igjen og kan sette det inn i sin situasjon og ståsted.

Vi gleder oss til å la oss begeistre!

Vel møtt.

  • Nettverkstreff

    16.01.2019

    16:30 - 19:30

    Scandic Bergen City

    Påmeldingsfrist: 14.01.19